Køkkenet på Gildhøjhjemmet
Beskrivelse af køkkenet
Mad og drikke
På Gildhøjhjemmet er det vores mål at gøre hvert måltid til en dejlig oplevelse, hvor der serveres ernæringsrigtig og varieret mad tilberedt af økologiske og sæson bestemte råvarer.
Som beboer får du serveret hvert måltid på den afdeling, hvor du bor. Bordet er pænt og veldækket, og du indtager dine måltider i selskab med mennesker du kender.
Køkkenet sørger for en varieret menuplan, og vi gør meget ud af at være fleksible over for beboernes ønsker og behov.
Ved hvert måltid spiser en personale med. De beboere, der har behov for det, kan derfor få hjælp og vejledning.
Her fortæller ledende økonoma Dorthe Johansen om køkkenets arbejde:
For at producere en god og velsmagende mad er det vigtigt, at personalet trives og kan lide deres håndværk. Vi går op i, at vi har det godt med hinanden og jeg tror, det smitter af på madens færdige kvalitet.
I køkkenet er personalet tilknyttet en afdeling hver som kontaktperson for, at opnå et tæt samarbejde omkring kosten og for at følge med i hvordan maden bliver modtaget og hvad beboerne har lyst til at spise.
Det er vigtigt for os, at den mad vi serverer smager vores beboere, og at beboerne får indflydelse på det vi serverer.
Køkkenet anvender økologiske råvarer og forventer i 2025 at have omlagt 90 procent af vores indkøb til økologi.
I Gildhøjhjemmets Bruger- og Pårørenderåd er der en god dialog om maden. Maden er en vigtig del af hverdagen og derfor tager vi det ikke som en selvfølge, at alt altid er i orden. Du er altid velkommen til, at stille spørgsmål eller komme med ønsker til månedens menu.
Ved fødselsdage eller særlige mærkedage kan du som beboer vælge, at holde din fest i huset. Hvis du ønsker det, kan køkkenet stå for det kulinariske.
Der er mulighed for at benytte vores festsal "Møllesalen". Der kan lejes duge og købes lys og servietter i køkkenet
Til husets fester og højtider serveres der "lidt ekstra godt" med drikkevarer til.